A legjobbak között

Curling Eb: élvonalban a magyar női válogatott

Második lett a svájci Champéryben rendezett Európa-bajnokság B divíziójában a magyar női curlingválogatott, amely ezzel a jövő évi kontinensviadalon a legjobbak között szerepelhet.

2014.11.29 08:09MTI

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint a csapat a kilencmérkőzéses csoportkörben öt győzelmet és négy vereséget szerzett, ezzel bejutott a rájátszásba, ahol először Törökországot 6-2-re, majd Olaszországot 11-3-ra győzte le.

Ezután egy utolsó kőig kiélezett mérkőzésen az osztrákok ellen 7-6-ra nyertek a magyarok a döntőbe jutásért, egyben az A divízióba jutásért. A fináléban aztán a Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett, Nagy Tímea összeállítású együttes 10-6-ra alulmaradt Norvégiával szemben.

"Nagyon büszke vagyok a lányokra, egy roppant sikeres Eb-n vagyunk túl. Hihetetlenül jó érzés, hogy jövőre újra az A osztályban versenyezhet a magyar csapat" - mondta a juniorkorú csapatkapitány, Palancsa, aki tavaly vegyespárosban világbajnok lett.

A férfiaknál a magyar válogatott szintén a második vonalban szerepelt és végül negyedik helyen végzett. A csapat hét csoportmérkőzéséből ötöt megnyert és rájátszásba jutott. Ott először legyőzte Ausztriát (8-4), utána azonban kétszer kikapott: előbb Hollandiától (7-9), majd Angliától (5-8).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.