Jégkorong

Hetényi kijött a kórházból, de még nem játszhat

Ebben az idényben nem játszhat a vírusos agyvelőgyulladással kezelt Hetényi Zoltán, a Fehérvár AV19 és a jégkorong-válogatott kapusa.

2014.11.28 17:29MTI
Wikipedia/Roberta F.

A klub pénteki közleménye szerint a hálóőrt kiengedték a kórházból, ám továbbra is kezeléseket kap.

Hetényi a fehérváriak honlapján közölte: 46 napig volt kórházban, immungátló infúziót kap, és mellékhatásként csökkent szervezetében a fehérvérsejtszám. Ezen kívül nem mehet tömegbe, nehogy betegséget kapjon el, így edzeni sem tud.

Két hét múlva újabb olyan kezelést kap, amely miatt vissza kell mennie a kórházba.

"Ma bent voltam a csapatnál, örültem, hogy ott lehettem kicsit köztük, és ők is örültek nekem. Mindig jó, ha az ember egy ilyen közösségnek lehet a tagja" - mondta Hetényi Zoltán.

A 26 esztendős hokis 58-szor szerepelt a válogatottban, átlagban 2,23 gólt kapott és 92,49 százalékkal védett, öt olyan meccsen is van, amelyen nem kapott gólt, ezzel az aktívak között a legjobb. Az áprilisi divízió I-es világbajnokságon ő volt az első számú kapus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.