Trófea

Félszázan lettek az Év egyetemi sportolói

Azokat a diákokat díjazták, akik 2014-ben dobogón végeztek az egyetemi világbajnokságokon, első és második helyet szereztek a rotterdami Európai Egyetemi Játékokon, avagy sportági felnőtt világbajnokságon aranyérmesek lettek.

2014.11.27 19:26MTI
Szabó Gabriella /MTI fotó: Kovács Tamás/

Félszázan érdemelték ki az Év egyetemi sportolója címet Magyarországon idei versenyeredményeikért.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Szövetség (MEFS) csütörtöki gálaünnepségén, amelyen Simicskó István sportért felelős államtitkár is jelen volt, azokat a diákokat díjazták, akik 2014-ben dobogón végeztek az egyetemi világbajnokságokon, első és második helyet szereztek a rotterdami Európai Egyetemi Játékokon, avagy felsőfokú tanintézmény hallgatójaként sportági felnőtt világbajnokságon aranyérmesek lettek.

Magyarország a sportban tényleg nagyhatalom, s ebbe beletartoznak azok a fiatalok is, akik felsőfokú tanulmányokat folytatnak, ugyanakkor a sportban is sikeresek, kiknek eredményei mögött komoly munka van - szögezte le köszöntőjében az államtitkár, aki díjátadóként a Pécsett rendezett birkózó egyetemi vb magyar győzteseinek gratulált.

A hazai világversenyen aranyérmes volt Barka Emese (Semmelweis Egyetem), Jäger Krisztián (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Lám Bálint (Óbudai Egyetem), Lőrincz Tamás (Semmelweis Egyetem), Németh Iván (Általános Vállalkozási Főiskola) és Szabó László (Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola).

Az evezősök 2014-es egyetemi világbajnokságán is avattak magyar győzteseket Pétervári-Molnár Bendegúz (Budapesti Corvinus Egyetem), továbbá a párosban első - amellett a rotterdami játékokon is nyertes - Juhász Adrián (Széchenyi István Egyetem) és Simon Béla (Nyugat-magyarországi Egyetem) személyében.

A karatésok egyetemi vb-jén Tadissi Yves Martial (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), a triatlonosokén Kovács Zsófia (Eötvös Loránd Tudományegyetem) állhatott fel a dobogó tetejére, míg az Európai Egyetemi Játékokon a több intézmény tagjaiból verbuválódott magyar férfi evezős nyolcas utasított maga mögé mindenkit.

Az idei "normál" felnőtt világbajnokságok magyar egyetemista aranyérmeseit is díjazták, így az év sportolója címet kiérdemelte a kajakos Szabó Gabriella (Edutus Főiskola és Károly Gáspár Református Egyetem), a Kárász Anna, Vad Ninetta páros (mindkettő Nyugat-magyarországi Egyetem), továbbá a váltóban győztes kajakos Hérics Dávid (Semmelweis Egyetem), s a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenus duó (mindketten a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatói).

A magyar egyetemi és főiskolai országos bajnokságok intézményi pontversenyét a Semmelweis Egyetem nyerte a Debreceni Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.