800 milliós állami forrás

Elkezdődtek a paksi futballstadion építésének előkészületei

A Paksi FC jelenlegi telephelyén kívánja felépíteni a helyi önkormányzat a város új futballstadionját, amelynek kivitelezéséhez 800 millió forint állami forrást biztosít a kormányzat a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban.

2014.11.27 22:30MTI

A város képviselő-testülete rendkívüli ülésen választotta ki a három elképzelés közül a leggazdaságosabban megvalósítható, legtöbb előnyt felsorakoztató verziót - tájékoztatta az MTI-t Süli János polgármester.

Az elképzelés szerint az önkormányzat tulajdonában lévő sporttelep intenzív fejlesztése felhasználja a már korábban kiépített infrastruktúrát, biztosítja a telep korszerű és gazdaságos üzemeltetését, a fuballstadionnal együtt új edzőpályák, akadémiai szálláshelyek, valamint egy új boksz- és vívócsarnok is létesülhet.

Az ehhez szükséges területek bevonására - a beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jellege miatt - kisajátítási eljárás során, reális pénzügyi feltételekkel nyílhat lehetőség - szerepel az előterjesztésben.

Süli János hangsúlyozta, hogy az 5500-6000 fő befogadóképességű létesítménynek meg kell felelnie a Magyar Labdarúgó Szövetség vonatkozó szabályzatának, valamint – annak érdekében, hogy nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas legyen – az UEFA-előírásoknak.

Paks polgármestere a klub finanszírozásával foglalkozó híreket nem kívánta kommentálni. Mint mondta, a csapat támogatásával kapcsolatban eddig sem nyilatkozott és addig nem is kíván, amíg az erről folyó tárgyalások tartanak.

"A korábbi jó együttműködésre alapozva bízom abban, hogy az MVM tulajdonában lévő MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel jelenleg is tartó egyeztetés a futballcsapatról, annak finanszírozásáról, működésének biztosításáról sikeres lesz" - fogalmazott.

Mint mondta, a kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató labdarúgócsapat eddigi sikerei – a 2011-es Ligakupa-győzelem és bajnoki ezüstérem – erősítették mind a város, mind a főszponzor hírnevét, s közös érdek, hogy ez a sikersorozat folytatódjon.

A Paksi FC korábban közleményben szögezte le, hogy az MVM tulajdonában lévő MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel élő szerződése van, és a cég idén is teljesítette, amit vállalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.