A labdasport legjobb tanszere

Itt az okos-kosárlabda!

Alig egytized másodperc alatt továbbítja az adatokat a telefonnak; használatával bámulatosan javítható a kosárlabdázás hatékonysága.

2014.11.27 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: 94Fifty

Ránézésre nem tűnik másnak, mint a többi, hasonló kosárlabda, igaz? Stimmel a szín, a mintázat - és, habár nem látszik, de higgye el: a méret is. Mégis, alapvetően különbözik minden más, hasonló sporteszköztől, ez ugyanis egy okos-kosárlabda.

A benne található érzékelők mérik a perdületet és a gyorsulást, ezeket az adatokat aztán alig egytized másodperc alatt továbbítják is a játékos mobiltelefonjára. Akkumulátora egyébként nyolc órányi működésre terveztetett, szerencsére drótot nem kell bele dugni - vezetékmentesen tölthető.

Patrick Lefler, a Social Elite Sports elnöke szerint a 94Fifty kosárlabda segíthet nyomon követni a dobótechnika és a labdakezelés fejlődését, mellyel nem csak a sportban elért haladás figyelhető meg, de elemzésével a játék során elkövetett hibákra is fény derülhet. "Három hétnyi használatot követően 25 százalékos fejlődést tapasztaltunk" - állítja a szakember.

A 200 dolláros áron forgalomba kerülő sporteszköz a jövőben olyan vicces párbeszédekhez vezethet, mint ez:

- Anya, elmentem edzésre!
- Rendben fiam, mezedet elpakoltad, labdádat feltöltötted?
- Jaj, Anya!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.