Carlsen továbbra is vezet

Sakk vb-döntő: döntetlen a tizedik parti

Döntetlennel zárult a pénteki, tizedik parti a Szocsiban zajló sakkvilágbajnoki párosmérkőzésen, így a címvédő Magnus Carlsen 5,5-4,5-re vezet kihívójával, Viswanathan Ananddal szemben.

2014.11.21 17:24MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Ezúttal a 44 esztendős indiai játékos vezette a világos bábukat, és a viadal honlapja szerint a 32. lépésben egyezett meg a remiben a 23 éves norvég nagymesterrel. A 12 partiból álló párviadalt az nyeri, aki hamarabb eléri a biztos győzelmet jelentő 6,5 pontot. Az esemény összdíjazása egymillió euró.

Eredmény, vb-döntő, 10. játszma (a vb honlapja alapján):
Anand (indiai, 2792)-Carlsen (norvég, 2863 Élő-pont) - döntetlen

Az állás: 5,5-4,5 Carlsen javára

Ha a keddre kiírt 12. mérkőzést követően 6-6 az eredmény, egy pihenőnap után négy rapidjátszmával - 25-25 perc és 10-10 másodperc bónuszidő lépésenként - dől el a világbajnoki cím sorsa.

Amennyiben ez sem dönt, villámpartikra - 5-5 perc és 3-3 másodperc lépésenként - kerül sor. Szükség esetén öt ilyen meccs lesz, az utolsóban világosnak öt, sötétnek négy perce van, de remi esetén utóbbi a bajnok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.