NHL

Tüdőembóliától mentették meg a Pittsburgh csatárát

A 35 éves játékosnak vérrög volt a lábában, onnan vándorolt a tüdejébe, de sikerült szakszerű orvosi beavatkozással megmenteni. Pascal Dupuis legalább fél évig nem játszhat, ezalatt véralvadásgátlót kell szednie.

2014.11.20 07:56MTI

Tüdőembóliától mentették meg Pascal Dupuis-t, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins csatárát.

A klub szerdán jelentette be, hogy a 35 éves játékosnak vérrög volt a lábában, onnan vándorolt a tüdejébe, de sikerült szakszerű orvosi beavatkozással megmenteni. Dupuis legalább fél évig nem játszhat, ezalatt véralvadásgátlót kell szednie. A támadó 2009-ben Stanley Kupát nyert a Pingvinekkel.

Az NHL-ben 853 mérkőzésen 405 pontot (188 gól, 217 gólpassz), a mostani szezonban 16 fellépésen 11 pontot (6, 5) szerzett. A csíkszeredai születésű, magyar válogatott Rajz Attilával hasonló eset történt, őt viszont nem tudták megmenteni: vasárnap egy ob II-es mérkőzésen - már átöltözve - életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.