Téli szabadidősport

Mikulás-futás a Vajdaságban is

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is érint határokon túli helyszíneket a Mikulás-futás téli szabadidősport-sorozat, amelyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István.

2014.11.20 05:30MTI

December elején a vajdasági Magyarkanizsán és környékén, Orom, Tóthfalu, Oromhegyes és Tölgyes településekre látogat el a hosszútávfutó, aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe, és megkapta a Mikulás-nagykövet címet.

Martonoson ünnepi program keretén belül, majd Horgoson az óvodánál lesz futás, s a szabadkai kórház gyermekeit is megajándékozza. A programban szerepel futás, kocogás a Mikulással, élménybeszámolók, beszélgetés a sportolás fontosságáról.

Karitatív akciók is színesítik a műsort: a karácsonyhoz közeledve a családokat megunt, de még jó állapotban lévő játékok, könyvek gyűjtésére buzdítják a Mikulás-futás szervezői - az adományokat a szegényebb sorsú gyerekek kapják ajándékul.

A program Magyarországon folytatódik karácsonyig, főként a Dunaújváros környéki iskolák és óvodák bevonásával. Kovács István önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére - a Mikulás-futás mellett tavasszal a Nyuszi-futást -, évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.