Törölnék visszalépésüket

Férfi kézilabda-vb: Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek mégis indulna

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) keddi tájékoztatása szerint Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek szeretné törölni visszalépését, és mégis indulna a január 15-én kezdődő férfi világbajnokságon.

2014.11.18 17:27MTI

Az IHF honlapján olvasható rövid közlemény szerint mindkét szövetség kész a részvételre és ott is akar lenni a katari tornán.

Az IHF tanácsa pénteken, a németországi Herzogenaurachban sorra kerülő ülésén foglalkozik a kialakult helyzettel. Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek szövetsége az elmúlt hetekben jelezte, hogy nem kíván indulni a vb-n.

Ugyan okokat nem közöltek, de minden bizonnyal mindkét ország esetében a rendező Katarral fennálló feszült politikai viszony volt a döntés hátterében.

A magyar válogatott nem tudta kivívni a részvételi jogot az eseményre, ám a magyar szövetség elnöke, Vetési Iván kérte az IHF-et, hogy vegye számításba a csapatot a visszalépők helyén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.