Ciki

Szétrúgott reklámtábla miatt vonták meg a kínai pingpongozó pénzdíját - videó!

Zhang Jike a világkupa-győzelemért járó dollár-tízezrekkel fizetett vandál ünnepléséért.

2014.10.28 22:00ma.hu

A kínai élsportolók nem épp a modorukról és a fair play iránti elkötelezettségükről híresek. A múlt hónapban az ázsiai ország egyik úszósztárja, Sun Yang tett becsmérlő megjegyzéseket a japán himnuszra egy interjúban, most pedig egyik pingpongozójuk hívta fel magára a világsajtó rosszalló figyelmét.

Zhang Jike hétfőn, miután honfitársával, Ma Longgal szemben megnyerte a düsseldorfi Liebherr Men világkupát, győzelme feletti féktelen örömében egyszerűen szétrúgott egy, az asztal mellett álló reklámtáblát. 45.000 dollárja bánta, a zsűri ugyanis úgy döntött, hogy vandál viselkedése miatt megvonja tőle a győzelemmel együtt járó pénzdíjat.

Nagyon sajnálom amit tettem" – mondta Zhang az International Table Tennis Federation weboldalának nyilatkozva. "Elfogadhatatlanul viselkedtem, mindenkitől elnézést kérek. Tökéletes győzelmet arattam, és nagyon nagy nyomás alatt kellett játszanom, mert többen megkérdőjelezték, hogy elég jó formában vagyok-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.