Primera División: El Clásico

Ízekre szedte a Real a széteső Barcát

A Barcelona és kapusa, a chilei Claudio Bravo 755 perc után kapott gólt a Primera División 2014/15-ös szezonjában, ez pedig rekord.

2014.10.26 08:23MTI

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid hazai környezetben 3-1-re nyert a listavezető FC Barcelona ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombati csúcsrangadóján, így egy pontra megközelítette legnagyobb riválisát.

A két csapat 169. bajnoki összecsapásán a Barcelona kezdett jobban és már a negyedik percben megszerezte a vezetést: egy szép akció végén a négyhónapos eltiltása után debütáló Luís Suárez adott keresztlabdát Neymarnak, a brazil támadó pedig szépen kilőtte a bal alsó sarkot. A folytatásban a hazaiak Karim Benzema fejese révén egyenlíthettek volna, de a labda a felső lécen csattant, majd a katalánok percei következtek, azonban nem éltek a lehetőségeikkel, a 23. percben Lionel Messi Suárez tökéletes beadása után óriási ziccerben hibázott.

A Real Madrid ezt követően átvette az irányítást, de helyzetig nem igazán jutott el, ugyanakkor egyenlített, mivel Gerard Piqué kezezett a 16-oson belül, a büntetőt pedig Cristiano Ronaldo értékesítette. A Barcelona és kapusa, a chilei Claudio Bravo így 755 perc után kapott gólt a Primera División 2014/15-ös szezonjában, ez pedig rekord.

A fordulást követően az 50. percben megszerezte a vezetést Carlo Ancelotti együttese, egy jobb oldali szöglet után Pepe fejelt a hálóba. A 60. percben Andrés Iniesta nagy hibáját kihasználva gyors kontrát vezettek a hazaiak, melynek végén Benzema tökéletesen lőtte ki a jobb alsót.

Primera División, 9. forduló:
Real Madrid-FC Barcelona 3-1 (1-1)

korábban:
Almería-Athletic Bilbao 0-1 (0-0)
Celta Vigo-Levante 3-0 (1-0)

vasárnap játsszák:
Málaga-Rayo Vallecano 12.00
Espanyol-Deportivo La Coruna 17.00
Sevilla-Villarreal 19.00
Getafe-Atlético Madrid 21.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.