Férfi kézilabda Eb-selejtező

A sérült Nagy László kimaradt Dujshebaev keretéből

A várakozásoknak megfelelően Nagy László lovaglóizom-szakadása után még nincs bevethető állapotban, így kimaradt Talant Dujshebaev, a válogatott szövetségi kapitányának 18 fősre szűkített keretéből, amely a portugálok és az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készül.

2014.10.22 02:30MTI
freedigitalphotos.net/khunaspix

A szövetség keddi közleménye szerint az együttes vasárnap találkozik, majd másnap kezdi meg a közös munkát Miskolcon. A portugálokkal október 29-én Miskolcon, az ukránokkal pedig november 2-án Kijevben találkozik a válogatott.

Az első találkozón debütál a magyar kispadon a spanyol-orosz Talant Dujshebaev, akinek egyik feladata, hogy kivezesse a csapatot a 2016-os lengyelországi Eb-re, mert így maradna esély a riói olimpiai szereplés kiharcolására. A csoport tagja még Oroszország. A kvartettekből az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.

A 18 fős magyar keret:
kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos-Tatabánya)
jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged)
irányítók: Császár Gábor (PSG, francia), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)
beállók: Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó)
balátlövők: Ilyés Ferenc (MOL-Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüred), Bodó Richárd (Grundfos-Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque, francia)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.