Súlyemelő ob

Nagy Péter tizedszer magyar bajnok

Egyformán megvédte címét a vasárnap zárult országos bajnokságon a magyar férfi súlyemelés három legnevesebb alakja: Baranyai János, Gyurkovics Ferenc és Nagy Péter, ráadásul utóbbi tizedszer lett első.

2014.10.19 18:34MTI
Fotó: Facebook/Nagy Péter súlyemelő

A BKV Előre csarnokában rendezett ob-n a zárónapra az erősebb nem négy felső súlycsoportjának küzdelmei maradtak, s először a 30 éves Baranyai nyert magabiztosan a 85 kilósok között. A válogatottnak 35 esztendősen is szintén biztos tagja, Gyurkovics - a testsúlyhoz viszonyított összetett eredmény alapján - a nap legjobb összproduktumával rukkolt ki, 376 kilogrammal nyerve a 105 kilósok vetélkedését.

Az 1983-as születésű Vaspöri Gábor a 94 kilogrammban igazolta, hogy még mindig ő a legjobb idehaza kategóriájában, míg az ólomsúlyú Nagy Péter jubileumhoz érkezett, amennyiben tizedik bajnoki címét érdemelte ki a plusz 105 kilogrammban, igaz, önmagához mérten igen szerény összteljesítménnyel. A szegedi emelő az MTI érdeklődésére elmondta, hogy kisebb hátsérülés zavarta ezen a héten, így alig edzett, ezért óvatosságból csupán két-két gyakorlatot vállalt szakításban és lökésben egyaránt, tudatosan alacsony súlyon.

"Nem szerettem volna rásérülni, mert nyakunkon a novemberi, kazahsztáni világbajnokság, ahová nemcsak felkészülten, de teljesen egészségesen is szeretnék kiutazni" - mondta Nagy Péter.

A vasárnapi győztesek: 85 kg: Baranyai János (Haladás VSE) 318 kg (szakítás 143 kg, lökés 175 kg) 94 kg: Vaspöri Gábor (Kecskeméti TE) 325 (145, 180) 105 kg: Gyurkovics Ferenc (Pécsi SE) 376 (176, 200) plusz 105 kg: Nagy Péter (Szegedi EAC) 330 (150, 180)

Az ob után Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke elmondta, hogy Ördögh István szövetségi kapitány előterjesztését elfogadva az elnökség jóváhagyta az Almatiban november első két hetében esedékes világbajnokságon szereplő magyar csapatok összetételét. A kazahsztáni olimpiai kvalifikációs vb-re, amelyen már kvótákat lehet szerezni a 2016-os riói ötkarikás játékokra, ötfős női és héttagú férfiválogatottat nevezett az MSSZ.

A vb-indulásra készülők névsora: nők: Kasza-Kovács Klára (58 kg), Nagy Nikoletta (63), Szilágyi Kinga (63), Polgár Mirijam (69), Bazsó Bianka (75) férfiak: Soóky Gergely (62 kg), Lerch Zsolt (69), Baranyai János (85), Vaspöri Gábor (94), Simon Bence (94), Gyurkovics Ferenc (105), Nagy Péter (plusz 105)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.