Vasárnap délután az M1-en

Tusveszélyben - dokumentumfilm a birkózás olimpiáért folytatott harcáról

Vasárnap délután tűzi műsorára az M1 Elek Sándor Tusveszélyben című dokumentumfilmjét, amely a birkózás olimpiai műsoron maradásáért folytatott több hónapos küzdelmét mutatja be.

2014.10.18 19:22MTI

Az ókori játékokon is alapsportágnak számító birkózás tavaly februárban került nehéz helyzetbe, amikor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága úgy határozott, hogy kerüljön ki az olimpiai programból 2020-tól.

Ezt követően világméretű összefogás alakult a birkózás megmentéséért, az ügy mellé állt az Egyesült Államok, Oroszország és Irán is, és többek között ennek eredményeként a NOB szeptemberben "meggondolta magát".

Az 52 perces dokumentumfilm ezeket a hónapokat taglalja, a birkózóéletet sokkoló döntéstől, a megnyugvást jelentő határozatig, amelyet a sportág elitje Budapesten, a tavaly szeptemberi világbajnokságon ünnepelt meg. A Tusveszélyben című film az M1-en vasárnap 15.22 órakor kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.