Nyíltvízi világkupa

Olasz Anna nyert Hongkongban

Olasz Anna győzött a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának utolsó állomásán, Hongkongban.

2014.10.18 14:56MTI

A hazai sportági szövetség Facebook-oldalának szombati beszámolója szerint a 42 indulót 28 fokos víz, hőség és igen nagy hullámok várták. Olasz Anna már 5 kilométernél az élre állt, és végül a világbajnok brazil Poliana Okimotóval küzdött meg az aranyéremért.

A harmadik helyen az olimpiai ezüstérmes brit Keri-Anne Payne ért célba a 10 kilométeres verseny végén. A 21 éves Olasz Anna pályafutása első világkupa-győzelmét aratta. Sikeréért - a nemzetközi szövetség (FINA) honlapja szerint - 2500 dollár jár.

"Nagyon boldog vagyok - mondta Olasz Anna -, hogy végre egy ilyen eseményen is győzni tudtam. Tényleg nagyon erős mezőny volt, hiszen az olaszok kivételével mindenki eljött, mivel ez volt az év utolsó versenye, most több hónapos szünet következik. Fontos volt, hogy sikerült az élbollyal mennem azután is, hogy sebességet váltottak. Féltáv után vettem át a vezetést, és végig ott tudtam maradni elöl."

Hozzátette, az utolsó nagy egyenesre négyen fordultunk rá együtt, s most ő volt a leggyorsabb.

A végeredmény:
1. Olasz Anna 2:05:20.7 óra
2. Poliana Okimoto (brazil) 2:05:20.9
3. Keri-Anne Payne (brit) 2:05.22.2

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.