Szerb lapértesülés

Semleges pályán játszhatják újra a botrányba fulladt szerb-albán meccset

Nagy a valószínűsége, hogy a meccset az elejétől kezdve újrajátsszák, várhatóan nézők nélkül egy harmadik ország - akár Magyarország - pályáján.

2014.10.17 10:43MTI

Semleges pályán játszhatják újra a kedden Belgrádban félbeszakadt Szerbia-Albánia Európa-bajnoki selejtezőt - közölte az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) közeli forrásokra hivatkozva pénteken a Vecernje Novosti című szerb napilap.

Az UEFA jövő csütörtökön hozza nyilvánosságra a fegyelmi eljárásnak az eredményét, a szerb lap viszont úgy értesült, nagy a valószínűsége, hogy a meccset az elejétől kezdve újrajátsszák, várhatóan nézők nélkül egy harmadik ország - akár Magyarország - pályáján.

A mérkőzés újrajátszása valóban a legjobb megoldás lenne - írta kommentárjában internetes oldalán a Magyar Szó című újvidéki napilap. A cikk szerint "az UEFA is tisztában van azzal, hogy az incidensekhez mindkét fél hozzájárult, hiszen az albánok által a pálya fölé repített quadrocopterre kötött Nagy-Albánia zászlóval elkezdődött az incidens, s az albán játékosok támadtak rá Stefan Mitrovicra, akinek sikerült elkapnia a zászlót és a drónt. Természetesen a szerb szövetség sem ártatlan, hiszen már az incidens előtt pirotechnikai eszközöket használtak a szurkolók a lelátón, s fáklyákat dobtak a pályára, az ellenfél játékosainak védelme helyett pedig még a helyi rendfenntartók is ütötték az albán labdarúgókat". Mivel mindkét fél rászolgált a büntetésre, így bármelyik válogatott is nyerné meg a zöld asztal mellett a találkozót, az nyeremény lenne a számára, miközben mindkét szövetség büntetést érdemel - fogalmazott a Magyar Szó újságírója.

A vajdasági magyar lap szerint "mivel valószínű, hogy valamelyik Szerbiával szomszédos vagy Szerbiához közeli országban kerülne sor a találkozó újrajátszására, így könnyen megtörténhet, hogy akár Budapest is képbe kerülhet, míg Bécs azonnal kizárható, mivel ott nagyon sok szerb és albán él, s szinte biztos, hogy egy Bécsben megrendezett Szerbia-Albánia találkozó újabb incidenshez vezetne".

A Szerbia-Albánia Európa-bajnoki selejtezőt az első félidő vége előtt néhány perccel szakították félbe 0:0-s állásnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.