Kézilabda

Dujshebaev bő kerete az Eb-selejtezőkre

A sérült Nagy László is helyet kapott a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezőre készülő bő keretben, de szinte biztos, hogy lovaglóizom-szakadása miatt nem tud pályára lépni október 29-én Portugália és november 2-án Ukrajna ellen.

2014.10.16 16:21MTI
Fotó: archív

Az első találkozón debütál a magyar kispadon a spanyol-orosz Talant Dujshebaev, akinek egyik feladata, hogy kivezesse a csapatot a 2016-os lengyelországi Eb-re, ami által maradna esély a riói olimpiai szereplés kiharcolására. A csoport tagja még Oroszország. A kvartettekből az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.

A 28 fős magyar keret:

kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred), Tamási Zsolt (B.Braun Gyöngyös), Tatai Péter (HCM Minaur Baia Mare, román)

jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos-Tatabánya), Hornyák Péter (TuSeM Essen, német), Pásztor Ákos (Grundfos-Tatabánya)

jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged), Gerdán Tibor (Balatonfüred), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)

irányítók: Császár Gábor (PSG, francia), Lékai Máté (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Balázs (Balatonfüred), Faluvégi Rudolf (Balatonfüred)

beállósok: Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó)

balátlövők: Ilyés Ferenc (MOL-Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüred), Bodó Richárd (Grundfos-Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque, francia)

balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös), Vadkeri Attila (MOL-Pick Szeged), Kovacsics Péter (Balatonfüred)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.