Az olimpiai falu tőszomszédságában

Tokió 2020: a japán főváros szívében lesznek a súlyemelőversenyek

A japán főváros központjában, az olimpiai falu tőszomszédságában rendezik meg a 2020-as nyári olimpia súlyemelőversenyeit.

2014.10.14 19:30MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján olvasható beszámolóban Ádámfi Attila, a MOB nemzetközi kapcsolatok és sportdiplomácia bizottságának tagja elmondta: a Tokyo International Forum ad otthont a sportági viadaloknak.

Ez azoknak a tárgyalásoknak az eredménye, amelyeket Ádámfi Aján Tamásnak, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnökének társaságában mint az IWF főigazgatója folytatott a hat év múlva esedékes olimpia szervezőbizottságával (TOCOG).

"A megbeszélések középpontjában a súlyemelés helyszínének kiválasztása és véglegesítése állt. A rendezvényközpont Tokió szívében, az olimpiai falutól mindössze néhány percre található, s nemcsak a versenyeknek lesz méltó helyszíne, de az edzéseknek is otthont ad majd" - nyilatkozta a honlapnak Ádámfi Attila.

A magyar sportdiplomaták Takeda Cunekazu, a Japán Olimpiai Bizottság elnöke meghívásának eleget téve az IWF képviseletében részt vettek az 1964-es tokiói ötkarikás játékok félévszázados jubileumi ünnepségén is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.