Október 20-án lenne 35 éves

Kerékpárosverseny Riczu Imre emlékére

Az edzésbaleset következtében júliusban elhunyt Riczu Imre emlékére rendeznek pénzdíjas országúti kerékpárversenyt szombaton Törökbálinton.

2014.10.14 17:25MTI

Riczu Imre - aki versenyző, edző és a válogatott szerelője is volt - június 21-én, kerékpározás közben szenvedett balesetet a Velencei-tónál, és olyan súlyos agykárosodás érte, hogy július elsején elhunyt. Október 20-án lenne 35 éves.

Nővére, Riczu Anikó a keddi sajtótájékoztatón kiemelte: lelkileg könnyebb neki és családjának feldolgozni a tragédiát úgy, hogy szervezik a versenyt, mert "szeretnének méltó emléket állítani Iminek".

Őt mindenki ismerte a bringások között - mondta Riczu Anikó. Amint megtudták, hogy lesz ez a verseny, szinte a teljes hazai élmezőny jelentkezett, de várnak csapatokat Szlovákiából és Szerbiából is, 70-80 induló lesz. Szeretnének hagyományt teremteni, hogy minél rangosabb legyen a futam.

Az elit kategória, valamint az U23-as és az U19-es korosztály számára kiírt emlékviadalon a törökbálinti Kápolna utcában lesz a rajt, 35 kört kell megtenni részhajrákkal, az össztáv 100,1 kilométer, míg az összesített szintkülönbség több mint 1400 méter.

A szervezők Riczu Imre minden barátját, ismerősét várják, hogy együtt tekerjenek egy kört a kijelölt pályán a 12.30-as rajt előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.