Sprintertábor

Sevillában keresik a megfelelő kajakosokat

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) november 3. és 14. között központi edzőtábort szervez nyolc férfi sprinter kajakosnak Sevillába. A cél, hogy megtalálják azt a párost, amely jó eséllyel szerzi meg a jövő évi milánói kvalifikációs világbajnokságon az olimpiai kvótát.

2014.10.14 16:45MTI

Az MKKSZ honlapjának keddi híre felidézi, hogy a 2013-as duisburgi vb-n nem jutott döntőbe magyar páros 200 méteren, s ugyan idén, Moszkvában már előbbre lépett a Molnár Péter, Bán Kristóf duó, amely a fináléban a kilencedik helyet szerezte meg, de ez még mindig nem elég jó teljesítmény.

A sevillai táborban Storcz Botond vezetőedző, valamint Hüvös Viktor és Pál Zoltán edzők irányításával két hétig tesztelik a versenyzőket.

"A legfőbb feladatunk, hogy megtaláljuk a legjobb párost - idézte az mkksz.hu Storcz Botondot. - Éppen ezért az összes variációt kipróbáljuk, két hétig minden egyes délelőtt párosedzéseket tartunk majd a versenyzőknek."

A táborba Dudás Miklós, Tótka Sándor, Molnár Péter, Bán Kristóf, Hérics Dávid, Nádas Bence, Birkás Balázs és Balaska Márk kapott meghívást.

"Amikor még nem volt olimpiai szám a kétszáz méter, elsősorban Séra Miklós iskolájának köszönhetően az élen jártunk ebben a számban is, ám a váltás óta valahogy nem sikerül odaférkőzni az élre, pedig nagyon ígéretes versenyzőink vannak. Most úgy ítéltük meg, a milánói eredményesség érdekében jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk erre a számra" - magyarázta Storcz, aki a vb előtt pár hónappal éles körülmények közötti is teszteli a befutó egységeket, hiszen a párosok májusban két világkupa-versenyen is részt vesznek majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.