Keleti palánk

Fehérorosz sztár a Diósgyőr női kosárcsapatában

A fehérorosz Kacjarina Sznicina személyében világklasszis játékost igazolt az Aluinvent-DVTK Miskolc női kosárlabdacsapata.

2014.10.14 09:26MTI
Fotó: dvtk.eu

A klub keddi tájékoztatása szerint Sznicina a nemrég véget ért törökországi világbajnokság hetedik legeredményesebb játékosa volt 14,3 pontos meccsenkénti átlagával, olyan sztárokat megelőzve, mint az amerikai Diana Taurasi és Tina Charles. A vb-n a fehéroroszok Kuba és Dél-Korea ellen is az ő utolsó másodpercekben szerzett hárompontosával győztek.

A 29 éves, 188 centis játékos az Európa Kupában 2010-ben a döntőbe vezette az Orenburgot, emellett fehérorosz, lengyel és francia bajnoknak mondhatja magát, utóbbi címet az elmúlt szezonban szerezte a Montpellier-vel. A válogatottal négy Európa-bajnokságon szerepelt - 2007-ben bronzérmet nyert -, és részt vett a pekingi olimpián is.

"Örülök, hogy Miskolcra szerződhetek, nagy kihívás egy évről évre fejlődő csapat hasznos tagjaként segíteni abban, hogy egy magasabb szintre lépjen a klub. Az Európa Kupában szeretnék legalább a legjobb 8 közé kerülni a csapattal, a magyar bajnokságban az a célom, hogy egy fényes érmet hozzátegyek a gyűjteményemhez" - nyilatkozta Sznicina.

Maikel Lopez vezetőedző közölte, a hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkező kosaras posztján a világ egyik legjobbja, és köszönik a tulajdonosnak, hogy lehetővé tette a leigazolását.

Szabó Tamás ügyvezető elmondta, ezzel gyakorlatilag teljes a keret, már csak egyetlen hely kiadó.

"Ki merem jelenteni, hogy ezzel a gárdával egyértelmű cél legalább a magyar bajnoki és kupadöntőbe jutás, de természetesen mindkét sorozatban nyerni is szeretnénk. Az európai porondon minden idők legjobb diósgyőri szereplése az elvárás" - tette hozzá.

A Diósgyőr az elmúlt bajnokságban a negyedik helyen végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.