Feröeri-magyar

Útépítő és villanyszerelő a feröeri csapatban

A magyarok elleni keddi Európa-bajnoki selejtezőre készülő feröeri labdarúgó-válogatott játékosai általában csak az utolsó pillanatban csatlakoznak a nemzeti csapathoz, mivel még az aktuális mérkőzés előtti napon is dolgoznak.

2014.10.13 15:35MTI
freedigitalphotos.net/tungphoto

A helyi szokásokról Gángó András, az NSÍ Runavík kapusa beszélt az MTI-nek. A feröeri U21-es válogatott kapusedzői posztját is betöltő 30 éves sportoló - aki civilben boltvezető Runavík városában - elmondta, a válogatott játékosok munkahelyén nem csinálnak gondot abból, hogy néhány napra elengedjék a futballistákat, a szövetség pedig napidíjjal kompenzálja játékosait.

A magyar kapus - aki 2006 óta él a Feröer-szigeteken - hozzátette, a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn könnyen teltház lehetett volna a tórshavni Nemzeti Stadionban, de szervezési hiba miatt csak a környező benzinkutakon lehetett jegyet kapni, a mérkőzés napján pedig a stadionnál már nem, így többen belépő nélkül maradtak.

Ezúttal viszont - mint mondta - már a stadionnál is lehet belépőt szerezni 100 koronáért, azaz nagyjából 4000 forintért. A feröeri válogatottban csupán néhány profi futballozik, a keret jelentős részének polgári foglalkozása van: Jónas Tór Naes nemrég fejezte be a jogi egyetemet, Atli Gregersen korábban újságíróként tevékenykedett, Hallur Hansson útépítő, Fródi Benjaminsen építkezési vállalkozó, Kaj Bartalstovu óvodában dolgozik, Pól Jóhannus Justinussen pedig villanyszerelőként keresi a kenyerét.

Tórshavnban a helyiek megítélése szerint jelenleg "kiváló" az időjárás, ez nyolc-tíz Celsius-fokot jelent. Mint elmondták, a múlt héten 140 km/órás szél és eső jellemezte a napokat.

A magyar válogatott vasárnap este érkezett meg a feröeri fővárosba. Dárdai Pál csapata hétfő délelőtt egy laza sétán vett részt, majd magyar idő szerint 18 órától edz a Nemzeti Stadionban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.