Air Race

Besenyei Péter 12. lett a Las Vegas-i csonka versenyen

A idei sorozatból egyetlen viadal van hátra: a jövő hétvégén az ausztriai Spielbergben találkoznak a sportrepülősök.

2014.10.13 10:54MTI

Besenyei Péter az utolsó, 12. helyen végzett a műrepülő Red Bull Air Race-sorozat Las Vegas-i viadalán.

A versenyen a kvalifikációs szakasz a kanadai Pete McLeodnak sikerült a legjobban, s ez végül a győzelmet is jelentette a számára, miután az időjárás ellehetetlenítette a folytatást. A viadal honlapja szerint a magyar műrepülő-világbajnok a selejtezőben a legrosszabb időt érte el.

Az összetettben a brit Nigel Lamb vezet 53 ponttal az osztrák Hannes Arch (48 pont) és a címvédő Paul Bonhomme (47 pont) előtt.

A idei sorozatból egyetlen viadal van hátra: a jövő hétvégén az ausztriai Spielbergben találkoznak a sportrepülősök.

Az először 2005-ben megrendezett és hároméves szünet után idén újraindított világbajnokságnak - amelyet a világ leggyorsabb versenyének is neveznek - a mostani a hetedik idénye. Változás a korábbiakhoz képest, hogy a mezőny tagjainak egységes motorral, propellerrel és kipufogórendszerrel felszerelt gépekkel kell versenyezniük, a pilótákra ható centrifugális erő nem lehet nagyobb 10 G-nél, a pályát jelölő felfújható kapuk pedig 20 helyett immár 25 méter magasak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.