MJSZ

IJF-támogatás a magyar iskolai cselgáncsoktatásnak

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) az iskoláknak nyújtott edzői díjazással, szőnyegekkel és ruhákkal támogatja a magyar szövetség (MJSZ) sportágfejlesztési programját.

2014.10.01 20:30MTI

Marius L. Vizer IJF-elnök a szerdai ünnepélyes szerződéskötés során elmondta, idén tíz iskolához juttatják el az edzőknek megítélt havi ezer dolláros jutalmat, továbbá 144 négyzetméternyi tatamit és 50 dzsúdóruhát. Jövőre további tíz iskola számíthat hasonló adományokra.

"Az iskolai oktatást támogató programunk már 30 országban elindult, mivel a dzsúdó a legkiemeltebb sportágnak tekinthető nevelési szempontból" - jelentette ki az IJF első embere, hozzátéve: a világszövetség hamarosan Budapesten kívánja létrehozni nemzetközi edzőközpontját.

Simicskó István sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy az MJSZ-hez 2020-ig befolyó, 11 milliárd forintos állami támogatás jelzi: biztos alapokon áll a magyar dzsúdó. A politikus elmondta, a magyar szövetség sportágfejlesztési programja során eddig 120 tanár szerezte meg az alapfokú cselgáncsedzői képesítést, és 90 iskola kapott összesen 4500 négyzetméter tatamit, illetve 1800 dzsudogit.

A hosszú távú célokról szólva Tóth László MJSZ-vezető kifejtette, hogy az iskolai program révén, hat év múlva már 20 ezer regisztrált cselgáncsozót szeretne nyilván tartani a szövetség.

"Fontos, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg a dzsúdóval, ilyen módon erősítve a piramis alját, hogy aztán minél nagyobbat tudjunk meríteni, azaz minél több élversenyzőt neveljünk ki" - közölte Tóth László, aki a 2016-os riói olimpia kapcsán úgy fogalmazott: ugyanolyan vagy jobb eredményeket vár, mint Londonban, ahol két éve egy ezüst- és egy bronzérem volt a termés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.