Labdarúgó NB I: a Diósgyőr ellen is

A Videoton maradt veretlen a makulátlanok csatájában

A fehérvári találatra azonnal reagáltak a vendégek, akik átvették a játék irányítását és Grumics révén egyenlíteni is tudtak. A hajrában azonban még volt egy fordulat.

2014.09.28 19:09MTI

Megőrizte százszázalékos mérlegét a listavezető Videoton a labdarúgó OTP Bank Ligában: a székesfehérvári együttes a kilencedik forduló vasárnapi első mérkőzésén 2-1-re nyert a mostanáig szintén veretlen, vendég Diósgyőr ellen.

OTP Bank Liga, 9. forduló: Videoton FC - Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, 5522 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Nikolics (54.), Alves (öngól - 86.), illetve Grumics (81.)
sárga lap: Sándor Gy. (19.), Oliveira (56.), Kovács I. (70.), Juhász R. (78.), Szolnoki (93.), Feczesin (94.), illetve Grumics (53.), Husic (57.), Szalai V. (58.), Elek Á. (61.), Bacsa (87.)

Videoton:
Calatayud - Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira - Sándor Gy., Simon Á. - Gyurcsó (Trebotic 79.), Kovács I., Oliveira (Álvarez 86.) - Nikolics (Feczesin 94.)

DVTK:
Rados - Okuka, Alves, Kádár, Husic - Barczi (Marjanovic 72.), Egerszegi (Bacsa 60.), Elek Á., Bognár I. - Takács T. (Grumics 37.), Griffiths

Az első félidőt elsősorban a küzdelem jellemezte, a szép megoldások mellé sok apró szabálytalanság csúszott be. A helyzeteket tekintve a hazaiak közelebb álltak a gólhoz, de a szünetig egyik félnek sem sikerült betalálnia.

A második játékrész elején fokozták a nyomást a hazaiak, és kisvártatva meg is szerezték a vezetést: Nikolics Nemanja szép mozdulattal lőtt a diósgyőri kapuba. A csatár idénybeli kilencedik bajnoki mérkőzésén is a hálóba talált és immár 11 góllal vezeti a góllövőlistát. A fehérvári találatra azonnal reagáltak a vendégek, akik átvették a játék irányítását és Grumics révén egyenlíteni is tudtak. A hajrában azonban még volt egy fordulat, mert Alves öngóljával végül a hazai gárda "behúzta" a győzelmet.

A Videoton győzelmével továbbra is százszázalékos, a Diósgyőr pedig első vereségét szenvedte el a bajnokságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.