Szép kezdés

Asztalitenisz Eb: győzelemmel nyitott a magyar női csapat

Az esélyesebb hollandok legyőzésével kezdte meg szereplését a magyar női válogatott a Lisszabonban szerdán elrajtolt asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon.

2014.09.24 17:21MTI
freedigitalphotos.net/antpkr

A 16 együttest felvonultató úgynevezett bajnoki divízió C csoportjának első fordulójában először Póta Georgina és Britt Eerland nézett egymással farkasszemet, s a Berlinben légióskodó magyar játékos gyorsan, mindössze 23 perc alatt "elintézte" riválisát.

A második párban aztán Lovas Petra és a kínai születésű Li Jie összecsapása már jóval nagyobb csatát hozott, s közel kétszer ennyi ideig tartott. A játszmákat tekintve 1-0-ra, majd 2-1-re is a jelenleg a Szekszárdot erősítő Lovas vezetett, de a meccs végül a döntő szettig ment, s ezt a holland nyerte, így az ellenfél kiegyenlített.

A harmadik mérkőzésen Madarász Dóra a nála 20 esztendővel idősebb, 41 éves, ugyancsak kínai származású Li Jiao ellen próbálkozott, s egyáltalán nem ijedt meg a világranglistán nála jóval előkelőbben rangsorolt, 19. helyen álló riválistól. Az első játszmát ugyan gyorsan elvesztette, de a folytatásban remekül játszott, s 1-2-ről fordítva végül diadalmaskodott.

Ez egyben azt is jelentette, hogy Póta és Li Jie találkozóján az esetleges magyar győzelem a csapat sikerét is magával hozta volna, s Póta mindent el is követett, hogy második fellépése után is veretlen maradjon. Az ellenfél ugyan 2-1-re ellépett, de Póta előbb egyenlített, majd a döntő szettben négy meccslabdát is hárított - igaz, ő maga is kihagyott három lehetőséget -, s végül 16-14-re nyerve az ötödik játszmát, kiharcolta a magyar győzelmet.

Téglás Péter együttese szerdán még egyszer asztalhoz lép, 20 órától a tavalyi kontinensviadalon bronzérmes, s az első találkozójukon szintén győztes oroszok lesznek az ellenfelek.

Eredmény (a viadal honlapja alapján):
nők, C csoport, 1. forduló:
Magyarország-Hollandia 3-1
Póta Georgina-Britt Eerland 3-0 (6, 8, 6)
Lovas Petra-Li Jie 2-3 (12, -5, 6, -9, -8)
Madarász Dóra-Li Jiao 3-2 (-2, 9, -13, 6, 9)
Póta-Li Jie 3-2 (7, -7, -4, 8, 14)

a csoport másik meccsén:
Oroszország-Luxemburg 3-2

később:
nők, C csoport, 2. forduló: Magyarország-Oroszország 20.00
férfiak, A csoport, 1. forduló: Magyarország-Portugália 17.00

csütörtök:
férfiak, A csoport:
2. forduló: Magyarország-Ausztria 14.00
3. forduló: Magyarország-Németország 20.00
nők, C csoport:
3. forduló: Magyarország-Luxemburg 17.00

péntek: negyeddöntők, helyosztók
szombat: elődöntők, helyosztók
vasárnap: döntők

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.