Változások

Sportágreformok: kisebb pályán kisebb vízilabda

Már a 2016-os riói olimpia előtt fontos változások lesznek a vízilabdában, így például kisebb pályán, s kisebb labdával játszanak majd a csapatok.

2014.09.24 10:27MTI
Fotó: Facebook/VLV

A szabálymódosításokról a magyar szövetség (MVLSZ) honlapja, a waterpolo.hu számolt be, előrebocsátva, hogy a 2015-ös és 2016-os világliga-sorozatban a férfiak 25x20 méteres játéktéren vívják majd a mérkőzéseket.

Kemény Dénes MVLSZ-elnök a FINA, a vizes sportok nemzetközi szövetsége vezető testületének, a Bürónak a döntését ismertetve elmondta, hogy a jövő évi junior világbajnokságokon - a férfiak és a nők mezőnyében egyaránt - az eddigi 30-as medence helyett 25 méter hosszú játéktéren küzdenek a csapatok, s kisebb labdával játszanak majd a férfiak is. Továbbá hét helyett hat pólós (öt mezőnyjátékos és a kapus) alkotja az együtteseket, valamint 13 helyett 11 játékost lehet nevezni a mérkőzésekre. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a 2016-os ifjúsági világversenyekre is.

A sportágnak már a jövő esztendőben elkezdődő reformjára így reagált a www.vlv.hu oldalnak Varga Dániel, a világbajnoki címvédő férfiválogatott csapatkapitánya:

"Drukkolok a vízilabdának, de nem merek állást foglalni az új szabályokkal kapcsolatban addig, amíg nem látom, hogy milyen eredményt hoznak a sportág stabilitása és jövője szempontjából" - jelentette ki. Hozzátette: "Azt azért elmondom, hogy nekem és jó néhány vízilabdatársamnak sokkal élvezetesebb lesz az alkalmi szabályokkal játszani, és csak remélni tudom, hogy a "külsősök" körében is "fogyaszthatóbb" lesz ettől szeretett sportágunk."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.