Asztalitenisz Eb

A nők a negyeddöntőért, a férfiak a bennmaradásért ütnek

Magyar részről a női válogatott a legjobb nyolc közé jutás, a férfi pedig a legfelsőbb osztályban maradás céljával utazott el a szerdától vasárnapig sorra kerülő lisszaboni asztalitenisz csapat Európa-bajnokságra.

2014.09.23 07:41MTI

Egyik gárdának sem lesz könnyű dolga. A női csapat - Póta Georgina, Lovas Petra, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Ambrus Krisztina összeállításban - a 16 csapatos úgynevezett bajnoki divízió C csoportjában a tavalyi Eb-n bronzérmes oroszokkal, a korábbi többszörös győztes hollandokkal, valamint a luxemburgiakkal találkozik majd. Utóbbi együttes ellen kötelező a győzelem, a másik két riválissal szemben ugyanakkor várhatóan bravúros teljesítmény kell, s csak a négyes első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

A magyar férfi válogatott - amelyet Pattantyús Ádám, Jakab János, Kosiba Dániel és Lakatos Tamás alkot - a címvédő németekkel, a szintén jelentős játékerőt képviselő, házigazda portugálokkal, továbbá az osztrákokkal került egy csoportba. A gárda a papírforma alapján a torna második szakaszában a 9-16. helyért küzd majd, a kiesés elkerüléséért legalább a 14. pozíciót kellene megszereznie.

Az Eb programja (a magyar csapatok mérkőzéseivel):
szerda:
csoportmeccsek; nők, C csoport, 1. forduló: Magyarország-Hollandia 14.00, 2. forduló: Magyarország-Oroszország 20.00,
férfiak, A csoport, 1. forduló: Magyarország-Portugália 17.00
csütörtök:
csoportmeccsek; férfiak, A csoport, 2. forduló: Magyarország-Ausztria 14.00, 3. forduló: Magyarország-Németország 20.00,
nők, C csoport, 3. forduló: Magyarország-Luxemburg 17.00
péntek:
negyeddöntők, helyosztók
szombat: elődöntők, helyosztók
vasárnap:
döntők

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.