Női kézilabda BL

Megóvja a büntetőkkel elbukott meccset a Fradi

Akkor szólalt meg a meccs végét jelző duda, amikor a labda még csak útban volt az FTC kapuja felé.

2014.09.22 09:53MTI

Óvást nyújt be az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda Bajnokok Ligája-selejtező vasárnapi, lipcsei döntőjének utolsó másodperceiben történt bírói ítéletek miatt.

Amint Bognár László, a ferencvárosi szakosztályt működtető kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek hétfőn elmondta: megítélésük szerint a házigazda HC Leipzig időn túl dobta azt a gólt, amellyel kicsikarta a számára végül győzelmet hozó büntetőpárbajt.

Bognár kiemelte: sok vitatott eset történt a hajrában. Először is a szerb bírópáros a játékidő letelte után időn túli szabaddobást ítélt a lipcseieknek, majd az ellenőr jelezte, két másodperc még hátravan a találkozóból. Ezt követően pedig akkor szólalt meg a meccs végét jelző duda, amikor a labda még csak útban volt az FTC kapuja felé, vagyis az egyenlítő gól időn túl esett, és nem kellett volna megtartani a hétméteres párharcot.

"Már a találkozó végén jeleztük óvási szándékunkat, az európai szövetség pedig 24 órát adott, hogy írásban is beadjuk ezt. Még ma, hétfőn délelőtt elküldjük a szükséges papírokat. Természetesen a videófelvételeket is csatoljuk a beadványhoz" - mondta az ügyvezető igazgató.

Hozzátette: bíznak abban, hogy gyors döntés születik, hiszen nem mindegy, hogy a BL-ben vagy a KEK-ben folytatja a csapat.

A lipcsei összecsapást végül büntetőkkel veszítette el a hosszabbítás záró percét kétgólos előnnyel kezdő magyar csapat. A vesztes a KEK harmadik fordulójában folytathatja, míg a győztes a Bajnokok Ligája 16-os főtáblájára kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.