Labdarúgás

Címvédő hadjáratot kezdett a Real? BL-eredmények

A svájci vendégeknek kisebb csodára lett volna szükségük ahhoz, hogy megszorongassa a Real Madridot, ám nem nehéz kitalálni, hogy ez nem következett be.

2014.09.17 08:28ma.hu
Forrás: youtube.com

A címvédő Real Madrid a Basel ellen kezdte meg menetelését a Bajnokok Ligája 2014-2015-ös szezonjában. A nyári igazolások közül James Rodríguez és Toni Kroos is a kezdőben kapott helyet - írja a Nemzeti Sport online kiadása. Az első percekben érezni lehetett, hogy jó iramú találkozót láthat a Bernabéu közönsége.

A Real Madrid a meccs elején szélről belőtt labdákkal operált, ám kevés sikerrel, a Basel határozottan védekezett. A 14. percben azonban megtört a jég: James Rodríguez sarokkal ugratta ki Nachót a tizenhatoson belül, a védő 10 méterről tüzelt, a labda Suchyn irányt változtatva vágódott a hálóba, öngól (1-0).

A Real Madrid mezőnyfölénybe került, a vezető gól megszerzése után uralta a találkozót. A 30. percben meg is duplázta előnyét a királyi gárda: Luka Modric adott fantasztikus passzt külsővel Gareth Bale-nek a Basel védelme mögé, a walesi válogatott átemelte a kapujából kirontó Vaclíkot, majd az üres kapuba passzolt (2-0).

Sokáig nem kellett várni, máris jött a harmadik madridi találat, egészen pontosan két perccel később. Ismét Modrictól indult az akció, a horvát irányító a jobb szélen futó Bale-hez játszott, aki az alapvonalról laposan lőtt középre, az érkező Cristiano Ronaldo pedig néhány lépésről az üres kapuba belsőzött (3-0).

A 37. percben újabb góllal terhelte meg a Basel kapuját a Real Madrid: Ronaldo csinált egy lövőcselt a tizenhatoson belül, majd Benzemának gurított vissza, aki középről, 12 méterről lőtt, a Samuelen megpattanó kísérletet nagy bravúrral még védte Vaclík, ám a kipattanót James Rodríguez az üres kapuba kotorta. (4-0).

A gólcsap még nem zárult el ekkor sem az első félidőre a Bernabéuban, ugyanis egy perccel később szépíteni tudott a Basel. Derlis González ugrott ki, lefutotta Pepét, és 18 méterről, a jobb oldalról kilőtte a jobb alsót, Casillas hiába nyújtózkodott, nem ért le (4-1).

A szünetre megnyugtató előnyre tett szert a Real Madrid a Paulo Sousa irányította Basel ellen. A svájci vendégeknek kisebb csodára lett volna szükségük ahhoz, hogy megszorongassa a Real Madridot, ám nem nehéz kitalálni, hogy ez nem következett be. A Basel ugyan támadóbb felfogásban futott ki a második játékrészre, ám ez vajmi kevés volt a sztárjátékosokból álló galaktikusok ellen.

A 61. percben Sergio Ramos állított Föld körüli pályára egy kecsegtető helyről elvégzett szabadrúgást, majd hat perccel később a helyére beálló Varane kis híján gólpasszt adott. A Baselnek... A francia válogatott védő ugyanis felfejelt egy felívelést az égbe, így a labda González elé hullott, az uruguayi lövését azonban nagy bravúrral szögletre tolta Casillas.

A 72. percben csak Bale önzőségén múlt, hogy nem született meg a Real Madrid ötödik gólja: a walesi remek labdát kapott Jamestől, a tizenhatoson belül ketten is jöttek mellette, ám Bale passz helyett lőtt, egyenesen bele Vaclíkba...

A 76. percben az előre húzódó Schar tüzelt 20 méterről, kísérletének a bal oldali kapufa állta útját. A 80. percben a Basellel kevésbé volt kegyes a kapufa: Cristiano Ronaldo remekül kényszerítőzött Karim Benzemával, a francia csatár pedig 14 méterről, középről, irgalmatlan erejű lövést zúdított kapura, a labda a keresztlécről a hálóba vágódott, ezzel kialakult a végeredmény is (5-1).

A Real Madrid átgázolt a Baselen, ezzel megkezdte címvédő hadjáratát a Bajnokok Ligájában - összegzett a nemzetisport.hu.
Eredmények

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Juventus - Malmö 2-0 (0-0)
gól: Tévez (59., 90.)
Olimpiakosz - Atlético Madrid 3-2 (2-1)
gól: Masuaku (13.), Afellay (31.), Mitroglu (73.), illetve Mandzukic (38.), Griezmann (86.)

B csoport:
Liverpool - Ludogorec 2-1 (0-0)
gól: Balotelli (82.), Gerrard (90+3., büntetőből), illetve Dani Abalo (90.)
Real Madrid - Basel 5-1 (4-1)
gól: Suchy (15., öngól), Bale (30.), C. Ronaldo (32.), J. Rodríguez (37.), Benzema (79.), illetve González (37.)
C csoport:
Benfica - Zenit 0-2 (0-2)
gól: Hulk (6.), Witsel (22.)
piros lap: Artur Moraes (18., Benfica)

Monaco - Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
gól: Joao Moutinho (61.)

D csoport:
Galatasaray - Anderlecht 1-1 (0-0)
gól: Yilmaz (90.), illetve Praet (52.)
Dortmund - Arsenal 2-0 (1-0)
gól: Immobile (45.), Aubameyang (48.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.