Labdarúgó NB I

Az Újpest sem tudta megállítani a Videotont

A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Videoton 2-0-ra legyőzte a vendég Újpestet vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

2014.09.14 19:06MTI
MTI/Kovács Tamás

A fővárosiak első vereségüket szenvedték el ebben az idényben.

OTP Bank Liga, 7. forduló: Videoton FC–Újpest FC 2-0 (1-0) Székesfehérvár, 3200 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Juhász R. (38.), Nikolics (51.)
sárga lap: Simon Á. (32.), Vinícius (41.), Nikolics (80.), illetve Suljic (27.), Litauszki (36.), Nagy I. G. (59.)

Videoton FC: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Simon Á. – Gyurcsó, Kovács I. (Kleinheisler, 76.), Oliveira (Feczesin, 65.) – Nikolics (Trebotic, 83.)

Újpest FC: Balajcza – Vadász (Nego, 78.), Heris, Litauszki, Forró – Balogh B., Nagy I. G. – Simon K., Suljic (M’Boma, 71.), Bardhi – Stanisavljevic (Ponce, 45.)

MTI/Kovács Tamás

A szakadó eső miatt több helyen víz alatt álló pálya fogadta a csapatokat a Sóstói Stadionban, ennek ellenére élvezetes futballt produkáltak a felek az első félidőben. Eleinte az Újpest alkalmazkodott jobban a körülményekhez, amit több helyzetük jelzett.

A hazaiak ritkán jutottak el Balajcza kapujáig, amikor sikerült, akkor előbb oldalhálót lőttek, majd Juhász Roland fejesével a vezetést is megszerezték. Fordulást követően a góllövőlistát vezető Nikolics nyolcadik bajnoki góljával megduplázta előnyét a Videoton, amely ezzel el is döntötte a mérkőzést.

A vendégcsapat továbbra is becsülettel küzdött, de helyzetek inkább a vendégkapu előtt adódtak. A hazaiak végül megérdemelten győzték le a lila-fehéreket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.