Birkózó-vb

Lőrincz a nyolc között, Szabó kikapott

Szabó László már csak abban bízhat, hogy az ukrán a fináléba jut, s vigaszágra viszi őt.

2014.09.12 11:25MTI

A kötöttfogásúak 85 kilós kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor második mérkőzését is megnyerte, így bejutott a nyolc közé, a 75 kilogrammos Szabó László viszont az utolsó pillanatokban veszítette el nyolcaddöntős mérkőzését a taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A viadal közvetítése szerint a tavalyi budapesti vb-n bronzérmes Lőrincz Viktor magabiztosan győzött a cseh Artur Omarov ellen. A mérkőzés elején Lőrincz gyorsan kitolta riválisát a szőnyegről, így 1-0-ra vezetett, majd ugyan passzív riválisa intésével nem tudott élni, de előnye megmaradt a szünetig. A második három percben Omarov továbbra is tanácstalanul tusakodott a ceglédi birkózóval, aki a cseh második intéséért járó egy ponttal növelte előnyét, s végül 2-0-ás sikerrel lépett a legjobb nyolc közé. A négy közé kerülésért azzal a fehérorosz Javid Hamzatauval csap össze, aki tavaly hozzá hasonlóan világbajnoki harmadik volt.

Az idei Eb-n ötödik Szabó László első körös sikere után az ukrán Dmitri Piskov ellen is remekül birkózott, egészen 5:45 percig. A Vasas sportolója az első három percben szép akcióval jutott 2-0-ás előnyhöz, majd a második szakaszban is az ő akarata érvényesült, s másfél perccel a vége előtt már 4-0-ra vezetett. A hajrában aztán az ukrán mindent megpróbált, de állásból nem volt eredményes, 23 másodperccel a vége előtt azonban intették Szabót. A térdelőhelyzetben sokáig úgy tűnt, a magyar ki tudja védekezni ellenfele akcióját, aki aztán mégis kiemelte, s éppen mielőtt lejárt volna a birkózóidő nagy ívben eldobta őt, így egyenlített (4-4), s mivel Piskové volt a nagyobb értékű akció, ő jutott tovább.

Szabó László már csak abban bízhat, hogy az ukrán a fináléba jut, s vigaszágra viszi őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.