Kihagyás után

Öttusa-vb - A felkészülés hajrájára épültek fel az alapemberek

A női váltók küzdelmével hétfőn megkezdődött az öttusa-világbajnokság Varsóban, a hagyományos versenyekben érdekeltek azonban csak kedden utaznak el a lengyel fővárosba.

2014.09.01 14:05MTI
Fotó: Facebook/Kovács Sarolta (öttusa)

Marosi Ádám, Kovács Sarolta és Földházi Zsófia a vb-felkészülés utolsó állomását, a magaslati edzőtáborozást hosszabb kihagyás után tudták teljesíteni.

Marosi és Földházi címvédőként indult volna a júliusi Európa-bajnokságon, ám a székesfehérvári viadalt sérülés, illetve betegség miatt kihagyták. Kovács az Eb-n részt vett ugyan, de az augusztus elején rendezett országos bajnokságról Marosihoz hasonlóan hiányzott, Földházi pedig - akit előzőleg mononukleózissal kezeltek - a kombinált szám előtt visszalépett.

A magyar öttusasport legutóbbi egyéni világbajnoka, a 2009-ben Londonban aranyérmes Marosi a vb-felkészülés hajrájában úgy nyilatkozott, hogy az utolsó hetekben már rendesen tudott edzeni.

"Izomsérülés, a vádlimban bekövetkezett részleges szakadás miatt csak öt hetet tudtam a vb-re készülni, de már meggyógyultam, jól érzem magam. A magaslati edzőtábort végig tudtam csinálni, a hangulatom a megszokott világverseny előtti". - mondta a Pireneusokban található Font Romeu-i edzőtáborozást követően, augusztus végén Marosi.

Az egyéniben vb-ezüstérmes Kovács az Eb-t még hősiesen teljesítette, ám utána ki kellett venni a korábban is sok gondot okozó manduláját.

"Az Eb után nem halogathattam a műtétet, emiatt pedig majdnem három hetet kihagytam. Csak feküdtem, olyan fájdalmaim voltak, és a számban is seb keletkezett" - mondta, majd hozzátette, hogy a magaslati edzőtáborban, ahova orvosi engedéllyel utazott el, kezdett újra edzeni. A többhetes kihagyás miatt a fizikuma kicsit leromlott, de bízik abban, hogy a kitűnő alapozás, illetve a korábban elvégzett sok munka elég lesz Varsóban.

Földházi Zsófia nem titkolta, hogy betegsége lelkileg is nagyon megviselte, mint mondta, szörnyű volt nézőként jelen lenni a székesfehérvári Eb-n.

"Nem így építettük fel ezt az évet, de a terveink sajnos romba dőltek, mindent újra kellett kezdeni. Ahhoz képest, hogy az is benne volt a pakliban, hogy teljesen ki kell hagynom az évet, nagy lépés, hogy ott lehetek Varsóban - mondta a KSI 2013-as Európa-bajnoka. - Úgy tűnik, túl vagyok a nehezén, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy megúsztam ennyivel. A magaslati edzőtábor életem talán legjobb edzőtáborozása volt, ez reménnyel tölt el a vb előtt."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.