Nem tudni miért, de elmarad

Nem lesz idén gyorsaságimotoros Eb

Elmarad az eredetileg őszre tervezett gyorsaságimotoros Európa-bajnokság, amelyen két magyar, Chrobák János és Gyutai Adrián indult volna.

2014.08.31 18:58MTI
freedigitalphotos.net/dan

A szervező spanyol Dorna a hétvégén értesítette hivatalosan a magyar versenyzőket, de nem indokolta, hogy miért törölte a futamot, amelyre 1981 óta minden évben sor került.

A spanyolországi Albacetétől a nyáron elvették a rendezési jogot, a törlés oka vélhetően az, hogy nem találtak megfelelő helyszínt.

"Nagyon csalódott vagyok, az idén jobb eredményt tudtam volna elérni, mint a 2012-es 11. helyem" - mondta Chrobák, a PAMSE motorosa, aki az Alpok-Adria Bajnokság Superstock 600-as kategóriájának idei győzteseként szerzett indulási jogot az Eb-re.

A kulcscsonttöréséből lábadozó Gyutai, a Tomracing Motorsport versenyzője - aki tavaly a pontszerző, 14. helyen zárt - azt nyilatkozta, sérülése óta az Eb-re koncentrált, így nehezen dolgozza fel a futam törlését.

"Azt gondolom, most Janival együtt akár a legjobbak közé is odaérhettünk volna, a csapatom ugyanakkor már elkezdett kidolgozni egy másik lehetőséget az idei visszatérésemre, ez egy kicsit enyhíti a csalódottságomat" - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.