Labdarúgó NB I

MTK-siker az örökrangadón

A Ferencváros 2-1-re kikapott a Bozsik Stadionban az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának vasárnapi rangadóján.

2014.08.31 18:38MTI
freedigitalphotos.net/Rawich

A két patinás fővárosi együttes azért kényszerült a Budapest Honvéd pályájára, mert az MTK arénáját felújítják. Ez volt a 205. örökrangadó, amelyen a 76. kék-fehér siker született az eddigi 83 FTC-győzelem és 46 döntetlen mellett.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
MTK Budapest-Ferencváros 2-1 (1-1)
Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Poór (25.), Horváth Zs. (80.), illetve Lauth (29.) sárga lap: Mateos (24.), Dilaver (60.)

MTK Budapest: Hegedüs - Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hidvégi - Pölöskei, Poór - Vass P. (Frank, 87.), Kanta J., Horváth Zs. (Thian, 93.) - Fernandez

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig - Gyömbér, Busai (Cukic, a szünetben) - Lauth (Nagy D., 72.), Gera, Ugrai (Kukuruzovic, a szünetben) - Böde

A mérkőzés elején ugyan a Ferencváros birtokolta valamivel többet a labdát, helyzeteket azonban inkább az MTK alakított ki. Sokadik gólszerzési lehetőségüket aztán kihasználták a kék-fehérek, de az örömük nem tartott sokáig, mert néhány perc elteltével - némileg váratlanul - egyenlített az FTC.

Az MTK-kontrák a folytatásban is veszélyt jelentettek, de több gól a szünetig már nem esett. A fordulás után a korábbiaknál jóval összeszedettebben futballozott a cserékkel felfrissített Ferencváros, de hiába szorította be a továbbra is kontrákra játszó hazaiakat, nem tudott előnybe kerülni.

A hajrában aztán - ugyancsak kissé váratlanul - ismét előnybe került Garami József gárdája, és a vendégek ezúttal már nem tudtak egyenlíteni, sőt az utolsó percekben még az MTK-nak voltak helyzetei. A Ferencváros sorozatban aratott három győzelem után kapott ki, az MTK pedig pontszámban beérte fővárosi riválisát a tabellán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.