Cselgáncs-vb

Tóth Krisztián a döntőben dzsúdózhat tovább

Az idén Eb-harmadik magyar két ippongyőzelem, illetve a világelső grúz Varlam Liparteliani elleni intéses siker után azzal az orosz Kirill Voproszovval találkozott az elődöntőben, aki ezüstérmes lett az idei Eb-n.

2014.08.29 13:55MTI
freedigitalphotos.net/dan

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián negyedik győzelmével bejutott a döntőbe a Cseljabinszkban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

A vb honlapja szerint az idén Eb-harmadik magyar két ippongyőzelem, illetve a világelső grúz Varlam Liparteliani elleni intéses siker után azzal az orosz Kirill Voproszovval találkozott az elődöntőben, aki ezüstérmes lett az idei Eb-n.

A KSI 20 éves versenyzője végig kezdeményezőbb volt riválisánál, próbálkozott kiemeléssel és belső combdobással is, de az oroszt nem intették. Öt perc elteltével jöhetett az első értékelt akcióig vagy intésig tartó hosszabbítás, melynek 53. másodpercében Tóth ismét kiemelte és eldobta Voproszovot, és jukóval nyert.

A tavalyi vb-n legjobb magyarként ötödik dzsúdós a fináléban a görög Iliasz Iliadisszal találkozik, aki olimpiai, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.