Rövidpályás úszó vk

Hosszú Katinka újabb világcsúcsa!

Hosszú Katinka újabb világcsúcsot ért el az úszók dohai rövidpályás világkupaversenyén, ezúttal 100 méter vegyesen faragott a saját korábbi rekordjából.

2014.08.28 10:59MTI
Fotó: Wikipédia

A viadal honlapja szerint a magyar versenyző a csütörtök délelőtti előfutamban 57.25 másodperc alatt teljesítette a távot, s ezzel pontosan két tizeddel volt gyorsabb, mint tavaly augusztus 11-én, Berlinben.

Hosszú Katinka szerdán is felállított egy új rövidpályás világcsúcsot Dohában, akkor 200 méter vegyesen nyert 2:02.61 perccel. Emellett 200 méter gyorson, 50 és 200 háton sem talál legyőzőre.

A Vasas sportolója csütörtökön, a világrekord előtt 100 gyorson és 100 háton is a legjobb idővel került a délutáni döntőbe, majd a 100 vegyes után még 50 pillangón is beverekedte magát a legjobbak közé, utóbbi számban a hatodik legjobb eredménnyel.

A vk-sorozatban elért világcsúcsért 10 ezer dollár jutalom jár, így Hosszú - a dobogós helyekért járó prémiumon túl - már 20 ezer dollárt keresett Dohában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.