Bizakodnak a magyarok

Férfi kosár Eb-selejtező: mindent a sikerért

A csehek szerdai legyőzése önmagában vélhetően nem lesz elég ahhoz, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra, Stojan Ivkovic szövetségi kapitány néhány rossz előjel ellenére mégis bizakodva várja az utolsó fordulót.

2014.08.26 16:20MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A magyarok vasárnap az E csoport 5. fordulójában 79-59-re kikaptak Grúziában, így három győzelemmel és két vereséggel várják a selejtező utolsó mérkőzését. A kvartett másik meccsén a portugálok kikaptak otthon a csehektől, így továbbra is nyeretlenek.

A szerdai zárónapon a magyarok a cseheket, a grúzok pedig a portugálokat fogadják. Utóbbi mérkőzésen a papírforma grúz sikert ígér, így ha a magyarok megverik Szolnokon a cseheket, akkor hármas holtverseny alakul ki, és az egymás elleni mérlegek döntenek.

Az előzetes kalkuláció alapján a válogatott kétféle módon juthat ki az Eb-re: ha a portugálok mégis nyernek Tbilisziben, akkor elég bármilyen különbséggel legyőzni Csehországot. Ha viszont a grúzok sikerrel járnak odahaza, akkor Vojvoda Dávidéknak legalább 17 ponttal kell megverniük a cseheket.

"Rangos csapat ellen készülünk, két-három euroligás játékosuk van, de mi nem félünk senkitől, és mindent megteszünk a sikerért Szolnokon" - mondta kedden az MTI-nek Stojan Ivkovic, hozzátéve: a válogatott hazahozott egy vírust Tbilisziből, Vojvoda Dávid, Tóth Ádám és Supola Zoltán mellett Pór Péter másodedző is betegeskedik, a sérüléssel küszködő Dénes Gábor ugyanakkor biztosan pályára lép szerdán.

"Elszántságban nem lesz hiány, az eddig együtt töltött 55 napból ezek a fiúk 53-at végigdolgoztak, és még jobban összekovácsolta őket az a tudat, hogy nincsenek itt a legnagyobb sztárok, például a sérült Hanga Ádám, így most ők bizonyíthatnak" - tette hozzá a szakvezető.

A hét csoportból a győztesek és a hat legjobb második szerepelhet a jövő nyári Európa-bajnokságon, melynek helyszíne szeptemberben derül ki. Magyarország legutóbb 1999-ben vett részt Eb-n.

A csoport állása:
1. Csehország 9 pont,
2. MAGYARORSZÁG 8 (319-308),
3. Grúzia 8 (383-371),
4. Portugália 5

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.