Labdarúgó NB I

Magabiztos FTC-siker az újonc ellen

Az előző szezonban bronzérmes Ferencváros magabiztos győzelmet aratott az újonc Nyíregyháza ellen a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

2014.08.24 18:35MTI
MTI/Illyés Tibor

Ez volt az első bajnoki meccs a zöld-fehérek új stadionjában, a Groupama Arénában.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Ferencváros-Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-0)
Groupama Aréna, 10 ezer néző, v.: Vad II
gólszerzők: Busai (13.), Gera (28.), Mateos (67., 11-esből), illetve Bajzát (78.)
sárga lap: Bönig (81.), Mateos (93.), illetve Törtei (59.), Balogh (88.)

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig - Nagy D. (Havojic, 63.), Busai, Gyömbér, Gera (Lauth, 72.) - Böde, Ugrai (Kukuruzovic, 68.)

Nyíregyháza: Balogh - Fodor, Szokol, Rubus (Koller, 30.), Jánvári - Gengeliczki, Pekár (Sándor I., 75.), Kostic, Abdouraman - Szécsi (Pákolicz, 63.), Bajzát

MTI/Illyés Tibor

A várakozásoknak megfelelően a Ferencváros kezdett aktívabban, s ez már a 13. percben meghozta az eredményt. A gól után sem álltak le a zöld-fehérek, s újabb negyedóra elteltével megduplázták előnyüket: Gera Zoltán egy parádés távoli lövéssel vette be Balogh kapuját.

Csábi József, az újonc vendégek vezetőedzője cserélt, Rubust Koller váltotta, s ennek nyomán az első félidő végén kissé összeszedettebben játszott a Nyíregyháza. A fordulást követően is a hazaiak irányítottak, s a játékrész derekán - miután Pekár felvágta Ugrait a 16-oson belül - 11-eshez jutottak, amelyet értékesítettek is, s ezzel eldőlt a három pont sorsa. A vendégek erejéből a hajrában csak a szépítésre futotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.