Úszó Eb

Hosszú Katinka bronzérmes 200 méter pillangón

Hosszú Katinka bronzérmet nyert 200 méter pillangón a berlini úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. A szám másik magyarja, Jakabos Zsuzsanna negyedik lett.

2014.08.24 16:41MTI
MTI/Kovács Anikó

A német fővárosban korábban három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött Hosszú jól kezdett a döntőben, 50 méternél elsőként fordult, aztán féltávnál második volt a spanyol Mireia Belmonte Garcia mögött. Majd kissé visszaesett, 150-nél csak a negyedik helyen haladt, de aztán az utolsó hosszra ismét beleerősített, s így meglett a bronz.

Az első helyet a spanyolok klasszis úszója szerezte meg, míg másodikként honfitársa, Judit Ignacio Sorribes zárt.

"Nehezemre esik bevallani, de az Eb végére tényleg elfáradtam, ez mégiscsak a hetedik nap délutánja... - nyilatkozott Hosszú Katinka. - Az időmnek nem, annak azonban örülök, hogy a dobogóra felállhattam ebben a számban is. Hat érmet nyertem Berlinben, annyit, amennyit korábban még egyetlen Európa-bajnokságon sem. Vagyis elégedett lehetek az összképpel."

Jakabos 2:08.03-mal lett negyedik. "Nagyon örülök a negyedik helynek és az időnek is, előre kiegyeztem volna mind a kettővel. - értékelt Jakabos. - Azt hiszem, ennél több ma nem volt bennem. Jó döntés volt, amit az edzőmmel hoztunk, hogy bár három hete még nem nagyon láttam értelmét a részvételnek, végül mégis az Eb-indulást választottuk."

MTI/Kovács Anikó

Eredmények:
női 200 m pillangó, Európa-bajnok:
Mireia Belmonte (Spanyolország) 2:04,79 p
2. Judit Ignacío Sorribes (Spanyolország) 2:06,66
3. HOSSZÚ KATINKA 2:07,28
4. Jakabos Zsuzsanna 2:08,03

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.