Potyognak az ezüstök

Ma is magyar éremeső az úszó Európa-bajnokságon

Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Cseh László tempói ezüstérmekké értek a mai napon.

2014.08.23 16:49MTI, ma.hu
Fotó: Facebook/Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

Cseh László ezüstérmet nyert 100 méter pillangón a berlini úszó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A Kőbánya SC versenyzője második medálját gyűjtette be a német fővárosban, ugyanis korábban győzött a 200 méter vegyesen. A szám olimpiai és Európa-bajnoki ezüstérmese, aki a pénteki elődöntő után szétúszásra kényszerült a finálés szereplésért a francia Mehdy Metellával, lassan kezdett, csak nyolcadikként fordult, de aztán szédületes hajrával egészen a második helyre jött fel 51.89 másodperces idejével.

Hosszú Katinka ezüstérmet nyert 200 méter gyorson a berlini úszó Európa-bajnokság szombati versenynapján. 

A Vasas háromszoros világbajnoka ezzel teljessé tette medálgyűjteményét a német fővárosban, ugyanis korábban győzött 200 és 400 méter vegyesen, illetve 100 méter háton, tovább harmadik lett a 4x200 méteres női gyorsváltó tagjaként.

Hosszú jól kezdett, sokáig vezetett, de az utolsó 70-80 méteren az olasz Federica Pellegrini elhúzott tőle, így végül másodikként csapott célba 1:56.69 perces idejével, amivel mindössze 39 századdal maradt el idén májusban úszott országos csúcsától.


Kapás Boglárka ezüstérmet nyert 1500 méter gyorson a berlini úszó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A 21 éves magyar versenyző harmadik medálját gyűjtette be a német fővárosban, ugyanis korábban harmadik lett 800 méter gyorson és a 4x200 méteres női gyorsváltó tagjaként.

A BVSC úszója a verseny elején a középmezőnyben haladt, de féltávnál már harmadik volt. Nem sokkal később megelőzte, majd messze le is hagyta az olasz Martina Rita Caramignolit, de a spanyol Mireia Belmonte Garciát nem volt esélye utolérni, így simán második lett 16:03.04 perces idejével, amivel mindössze 46 századdal maradt el a tavalyi világbajnokságon úszott országos csúcsától.

Nyilatkozatok a Magyar Úszó szövetség közösségi oldaláról:

Cseh László, a 100 pillangón szerzett ezüstérme után:
"Azért ez a fél másodperc túlzás, ennyivel már hadd ne kapjak ki százon. Szerintem tudtam volna hasonlót úszni, ha nem kezdek ennyire lassan. A tanulság az, hogy kicsit többet kell ezt a számot gyakorolni év közben, mert egyébként végig jól éreztem magam a vízben, egy pillanatig sincs olyan érzés bennem, hogy elfáradtam."

Kapás Boglárka az 1500 gyorson szerzett ezüstérme után:
"Nagyon boldog vagyok, hogy ismét sikerült érmet szereznem, függetlenül attól, hogy fél másodperccel elmaradtam az országos csúcsomtól. Annak külön örülök, hogy ilyen sokáig sikerült Mireiával (Belmonte, a spanyol győztes) lépést tartanom. Remek kis verseny volt."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.