Úszó Eb

Bernek és Balog is döntős 200 méter háton

Bernek Péter a második, Balog Gábor pedig a harmadik legjobb idővel jutott a 200 méter hát szombati fináléjába a berlini úszó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

2014.08.22 20:45MTI
Freedigitalphotos David Castillo Dominici

Mindkét magyar a második elődöntőben kapott helyet. A dunaújvárosi Balog egészen 150 méterig vezetett, míg a Kőbánya SC versenyzője eleinte a középmezőnyben tempózott, majd a második száz méteren fokozatosan felzárkózott, 150 méternél pedig már második volt, aztán az utolsó hosszon a címvédő lengyel Radoslaw Kawecki mindkettejüket lehajrázta.

Bernek 1:57.41 perccel második, Balog 1:57.97 perccel harmadik lett a futamában és összesítésben is. Előbbi több mint egy, utóbbi több mint két másodpercet javított a délelőtti előfutamban elért idején.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.