Úszó Eb

Hosszú Katinka aranyérmes 100 méter háton is!

Hosszú Katinka a 200 méter vegyes után 100 méter háton is aranyérmet nyert a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

2014.08.21 19:29MTI
MTI/Kovács Anikó

A Vasas háromszoros világbajnokát alig 40 perccel a 200 méter vegyesen aratott diadala után szólították ismét a medencébe. Az első 50 méter után negyedikként fordult, de a második hosszon feljött a második helyre.

Úgy tűnt, ezen már nem tud javítani, azonban az utolsó métereken hatalmasat hajrázva századra azonos idővel, 59.63 másodperccel csapott célba a végig vezető dán Mie Östergaard Nielsennel. Hosszú 56 századot javított szerdai elődöntős idején.

Hosszú harmadik aranyérmét nyerte Berlinben; hétfőn 400, csütörtökön pedig 200 méter vegyesen védte meg a címét. Pályafutása során pedig kilencedik normálmedencés Eb-aranyát gyűjtötte be.

A berlini kontinensviadal nyolcadik magyar érmét szerezte meg a tíz egyéni és egy váltó számban induló Hosszú: 200 és 400 m vegyesen, illetve 100 m háton aratott diadala mellett aranyérmet nyert még Cseh László 200 m vegyesen, ezüstérmes lett a nyíltvízi szakágban 10 kilométeren Risztov Éva és 25 km-en Olasz Anna, illetve harmadikként zárt a női szinkrontoronyugró páros, Kormos Villő és Reisinger Zsófia, valamint Kapás Boglárka 800 m gyorson.

Eredmények: női 100 m hát, Európa-bajnok:
HOSSZÚ KATINKA és Mie Östergaard Nielsen (Dánia) 59.63 másodperc 3. Georgia Davies (Nagy-Britannia) 59.74

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.