12 óra 45 perces időt "futott"

Tudja, milyen idős a legöregebb La Manche-csatorna átúszó?

"Megcsináltam" - írta ki Twitter oldalára a férfi, amint teljesítette a 34 kilométeres távot.

2014.08.21 13:35MTI
Forrás: Wikipedia

Egy hetvenéves ausztrál férfi, Cyril Baldock büszkélkedhet a La Manche-csatorna legidősebb átúszójának címével.

A sydneyi Bondi Surf Club örökös tagja helyi idő szerint szerdán kora reggel indult el Angliából és 12 óra 45 perccel később ért partot a franciaországi Cap Gris-Nez-nél. "Megcsináltam" - írta ki Twitter oldalára a férfi, amint teljesítette a 34 kilométeres távot.

"Hivatalosan is én vagyok a legidősebb ember, aki átúszta a La Manche-csatornát" - tette hozzá a 70 éves és kilenc hónapos Baldock, aki az angol Roger Allsoppot fosztotta meg a megtisztelő címtől. A korábbi csúcstartó 70 évesen és négy hónaposan, majdnem 18 óra alatt tette meg a távot 2011-ben.

"Évek óta nem volt részem ilyen szórakozásban" - jegyezte meg Baldock, miután partot ért Franciaországban. "A tízedik órában úgy éreztem, hogy semerre sem tartok, de a segítőim fantasztikus támogatásának és inspirálásának hála végigcsináltam" - hangsúlyozta a rekorder, aki tisztában volt a rá váró kihívásokkal, mert 1985-ben, 41 éves korában egyszer már átúszta a csatornát. Baldock akkor 10 óra 44 perc alatt teljesítette a távot.

A mostani átúszás során a férfi kísérői a Twitteren közvetítették az eseményeket: a bejegyzések szerint nagyjából félúton Baldock sportitalokat ivott és bevett egy gyulladáscsökkentőt, majd amikor a francia partvonal már a látóhatáron belül volt "fájdalmakkal küzdött ugyan, de még mindig élvezte" a kihívást.

Baldock edzőjének, Des Renfordnak egy évtizede tett ígéretét teljesítette, valamint a rákkutatás számára gyűjtött pénzt az átúszással - írta a The Australian című ausztrál lap az AAP ausztrál hírügynökség jelentése alapján. Renford maga akarta átúszni a csatornát, de ebben egy szívinfarktus megakadályozta.

Baldock az ötödik ausztrál, aki átúszta a La Manche-csatornát. A La Manche-csatorna kíséret nélküli átúszásának gyorsasági rekordját is egy ausztrál, Trent Grimsey tartja, aki 2012-ben 6 óra 55 perc alatt teljesítette az embert próbáló kihívást.

Lehet, hogy a 70 éve férfi rekordja tiszavirágéletű lesz, mert egy honfitársnője, a 73 éves Irene Keel is át akar úszni Angliából Franciaországba, lehetőleg még ezen a héten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.