100 méter gyorson

Úszó Eb: Kozma Dominik országos csúccsal elődöntős

Kozma Dominik 48.86 mp-es új országos csúccsal, a harmadik legjobb idővel bejutott az esti 16-os elődöntőbe 100 méter gyorson a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

2014.08.21 10:37MTI

A délelőtti selejtező első magyar fellépői a klasszikus számban álltak rajthoz, s a trióból Kozma Dominik teljesített kimagaslóan.

A szerdán 200 m gyorson Eb-negyedik sprinter összesítésben a harmadik legjobb időt érte el a 77 fős mezőnyben, s jutott az esti elődöntőbe, ráadásul 48.86 másodperccel országos csúcsot repesztett.

Az előző rekordot is Kozma tartotta 49.12-vel, ezt még a debreceni Eb-n úszta 2012. május 21-én.

"Jó formában vagyok továbbra is, a magyar csúcsnak pedig külön örülök, pláne, hogy víz ment a szemüvegembe az indulás után - értékelt a Kőbánya SC kiválósága. - Este is igyekezni fogok, bár 100-on elég egy rossz rajt, s máris csak sokadik az ember..."

Az 50-es számra készülő Takács Krisztián (50.11 mp) a 29., az Eb-újonc Holoda Péter (50.14) pedig a 31. lett. Továbbjutott, de - ahogyan azt mindketten megerősítették az MTI tudósítójának - nem él a folytatás lehetőségével 100 m női pillangón sem Hosszú Katinka (58,87 mp; 9. idő), sem Verrasztó Evelyn (59,76; 16.).

Hosszúra eleve két egyéni döntő - a 200 m vegyesé és a 100 m háté -, Verrasztóra pedig a 200-as vegyesfinálé vár, amellett mindkettejükre külön feladatot ró még ugyancsak csütörtök este a 4x200 méteres gyorsváltóban való szereplés.

A Hosszú, Verrasztó, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna alkotta stafétának nem kellett selejteznie, mivel összesen nyolc kvartett jelentkezett, így csak döntőt rendeznek ebben a számban.

A 800 méteres férfi gyorsúszásban Gyurta Gergely a negyedik idővel (7:55.34 p) került be a pénteki nyolcas döntőbe, ugyanakkor a Berlinbe címvédőként érkezett Kis Gergőnek (8:06.14) csak a 21. pozíció jutott.

"Hét ötven alatti idő kell az éremhez, én pedig éremért jöttem, s bizonyítani szeretnék magamnak is. Úgy gondolom, van keresnivalóm" - mondta Gyurta Gergely, aki 1500 méter gyorson hatodik lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.