Úszó Eb

Kozma Dominik negyedik 200 méter gyorson

Kozma Dominik negyedik lett a 200 méter gyors szerdai döntőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon.

2014.08.20 20:45MTI
Forrás: Wikipedia

A Kőbánya SC versenyzője jól kezdett, 50 méter után másodikként fordult, majd valamelyest visszaesett a második hosszon, de a harmadikra újítani tudott, így a győzelemért csatázó német Paul Biedermann és szerb Velimir Stjepanovic mögött harmadikként vágott neki az utolsó 50 méternek, amelynek végére azonban elfáradt és a szám olimpiai és világbajnoka, a francia Yannick Agnel megelőzte.

Kozma így is erőn felül teljesített, ugyanis 1:46.78 perces idejével egyéni csúcsot úszott, és mindössze 13 századdal maradt le a dobogóról.

"Elégedett vagyok, nagyon, az külön jó, hogy tovább javítottam az egyéni csúcsomat. A kezdésem túl erős volt, s a százas fordulónál kissé le is lassultam, de aztán megint felvettem a ritmust, kevés hiányzott a bronzéremhez. Viszont ez a negyedik hely is nagyon értékes, hiszen ez volt az első olyan nemzetközi versenyem, amikor mindenki itt volt, aki számít" - mondta az MTI-nek Kozma.

A győzelmet a 400 méteren is győztes Stjepanovic szerezte meg két századdal megelőzve a háromszoros Eb-címvédő Biedermannt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.