Úszó Eb

Biczó, Hosszú és Verrasztó is döntős 200 méteren

Előbbi pillangón, utóbbi kettő vegyesúszásban harcolta ki a legjobbak közötti indulás lehetőségét.

2014.08.20 20:05MTI
Forrás: Wikipedia

Biczó Bence a harmadik legjobb idővel jutott a 200 méter pillangó csütörtöki fináléjába a berlini úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A szám Eb-ezüstérmese a második elődöntőben harmadikként csapott célba 1:56.44 perces idővel, ami 19 századdal volt jobb, mint a délelőtti előfutamban, és ezzel megelőzte az első elődöntő valamennyi indulóját is.

Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn is bejutott a 200 méter vegyes csütörtöki döntőjébe a berlini úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A 400 méteren aranyérmes Hosszú a második futamot megnyerve a legjobb idővel jutott a fináléba, míg Verrasztó az első elődöntőben lett második, összesítésben pedig negyedik.

Mindkét magyar versenyző jelentősen javított a délelőtti előfutamban elért idején, Hosszú - aki tíz egyéni és egy váltószámban indul a kontinensviadalon - két és fél másodpercet gyorsulva 2:08.41 perces Európa-bajnoki csúccsal zárt, míg Verrasztó közel másfél másodpercet faragva az idejéből 2:12.60 perc alatt teljesítette a távot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.