Úszó Eb

Kozma Dominik a döntőben 200 m gyorson

Kozma Dominik a harmadik legjobb idővel jutott a 200 méter gyors szerdai fináléjába a berlini úszó Európa-bajnokság keddi versenynapján.

2014.08.19 19:45MTI
freedigitalphotos.net/aopsan

A Kőbánya SC versenyzője az első elődöntőben óriási lendülettel kezdett, előnyét fokozatosan növelve már egy testhosszal vezetett 150 méternél, így könnyedén nyerte futamát 1:46.89 perces idővel, ami több mint egy másodperccel volt jobb annál, mint amit a délelőtti előfutamban (1:47.99) úszott.

"Újabb egyéni csúcsot úsztam, megnyertem az elődöntős futamomat, igazán jó napon vagyok túl. A holnapi döntőben további kemény tizedeket szeretnék javulni, mert dobogós akarok lenni"- mondta Kozma.

A második elődöntőből aztán a szám háromszoros címvédője, a német Paul Biedermann és a hétfőn 400 méter gyorson aranyérmes szerb Velimir Stjepanovic ért el nála jobb időt, de csak két, illetve egy tizeddel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.