Úszó Eb

Gyurta Dániel döntős 100 m mellen

Gyurta Dániel negyedik legjobb idővel bejutott a férfi 100 m mell keddi fináléjába a berlini úszó Európa-bajnokság hétfői versenynapján.

2014.08.18 19:20MTI
freedigitalphotos.net/aopsan

A 200 méter olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédője futamában másodikként csapott célba 59.58 másodperces idővel, amely mindössze öt századdal marad el a londoni olimpián elért országos csúcsától.

A magyar úszó összesítésben negyedik lett, a második elődöntőben ugyanis két brit úszó is jobb eredményt produkált nála. A legjobb időt Adam Peaty érte el 58.68 mp-cel, ami Európa-bajnoki csúcs és a világrekordnál is mindössze 22 századdal lassabb.

"Az Eb előtt az volt a cél, hogy megússzam a csúcsomat, az 59.53-at, ez majdnem sikerült, közel járok hozzá. Holnap remélem, sikerülni fog, az biztos, hogy a mainál erősebb kezdés kell" - mondta az MTI-nek futama után Gyurta Dániel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.