Gyorsváltóban is

Úszó Eb: Hosszú Katinka 11 számban próbál szerencsét

Hosszú Katinka tíz egyéni szám mellett a 4x200 méteres gyorsváltóban is szerencsét próbál a medencés úszók hétfőn kezdődő berlini Európa-bajnokságán.

2014.08.17 18:27MTI
freedigitalphotos.net/khunaspix

A világ- és Európa-bajnoknő "rajtszám-bővüléséről" Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya számolt be az MTI tudósítójának az Eb-szereplések végleges programját tisztázó technikai értekezletet követően.

A szakvezető elmondta, hogy számításai szerint Hosszúra harminc fellépés vár az egy hét alatt, s miután a Vasas versenyzője rábólintott, a magyar női gyorsváltó is indul a német fővárosban, közelebbről a Velodrom kerékpáros stadionban kialakított ideiglenes 50-es medencében.

Még egy stafétában lesz magyar csapat: a férfiak 4x100 méteres vegyesváltójának mezőnyében lesz ott a piros-fehér-zöld színeket képviselő négyes is.

Kiss László beszámolója szerint a tizenkét férfi és öt nő alkotta úszóválogatott tagjai közül Hosszún kívül még Verrasztó Evelynnek módosult a rajtprogramja: a Jövő SC sportolója öt helyett végül négy egyéni számban startol, miután a 200 m gyors selejtezőjétől visszalépett.

A részben a föld alá épített Velodromról nincs túl jó véleménnyel a kapitány. "Ez a 33. Eb-m, s itt voltam a 2002-es, egy másik uszodában rendezett berlini kontinensviadalon is, mindehhez képest nekem csalódás a rendezés ... - szögezte le Kiss László.

- A legfőbb bajom azzal van, hogy ebben a biciklis stadionban túlságosan messze van a versenymedencétől a bemelegítésre és levezető úszásra szolgáló medence, s vagy hét perces út vár, közte egy csomó lépcső a versenyzőkre, amíg odaérnek az egyikből a másikba."

"Az sem tetszik, hogy itt nem a megszokott rajtköveket használják, amellett a medence fala is csúszós " - dohogott a szakvezető, aki a rendezési hiányosságok ellenére bízik a csapatban, s a legalább három aranyról és összesen tíz éremről szóló vállalás sikerében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.